Afspraken – Huisartspraktijk C.C. Dekker – Hillegom
Header afbeelding
Huisartspraktijk C.C. Dekker
De Kwekerij 1 2182 AG
Hillegom

Afspraken

Spreekuur

Alle spreekuren zijn volgens afspraak. Per afspraak wordt ongeveer 10 minuten gerekend. Wilt u meerdere dingen vragen, wenst u een langer gesprek of komt u voor een ingreepje, dan kunt u met de assistente overleggen of er extra tijd nodig is. Voor meerdere personen dient u altijd meerdere afspraken te maken. U helpt hiermee onnodig wachten te voorkomen.

Afzegging

Belt u de assistente tijdig wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan?

Huisbezoek

Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die om gezondheidsredenen niet zelf naar de praktijk kunnen komen. Bedenk wel dat de onderzoeksmogelijkheden in de praktijk altijd groter zijn. U kunt een huisbezoek voor dezelfde dag aanvragen tot 11.00 uur. Bij twijfel over de noodzaak van een huisbezoek zal de huisarts u terugbellen. Voor spoedeisende visites kunt u uiteraard op ieder moment bellen tussen 8 en 17 uur. Spoedlijn: 0252-520975.

Herhaalrecepten

Het is het meest eenvoudig als u recepten via de receptenlijn herhaalt. Is dat lastig, dan kunt u uw herhaalrecept per e-mailbericht bestellen onder herhaalrecept@mcdekwekerij.nl of de assistente bellen. Als u de recepten voor 12.00 uur bestelt dan liggen de medicijnen in principe vanaf 16.00 uur (de volgende dag) voor u klaar bij de apotheek van uw keuze of worden bezorgd bij u thuis.

Voor het aanvragen van uw herhaalmedicatie, zowel via de receptenlijn als via e-mail, hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • uw voorletters & achternaam
  • geboortedatum & telefoonnummer
  • de naam van het medicijn, het gebruik en de hoeveelheid
  • tot slot willen we nog weten of het bezorgd dient te worden.

Urine-onderzoek

Urines kunt u voor onderzoek aan de balie inleveren ’s morgens voor 10.30 uur. U kunt ons tussen 13.30 en 14.00 bellen voor de uitslag, zodat een eventueel recept nog tijdig geregeld kan worden met de apotheek.

Doktersassistentes

De doktersassistentes hebben een centrale rol in de praktijk. Zij maken de afspraken, verzorgen de herhaalrecepten en doen de administratie. U kunt ook bij hen terecht voor advies bij veel voorkomende klachten. Over deze adviezen zijn vaste afspraken gemaakt met de huisarts. De assistentes vragen u soms ook naar de reden van uw komst. Zo kunnen zij de spreekuren beter plannen en de ernst of urgentie van uw klacht beter inschatten. Daarnaast verrichten zij medische werkzaamheden, zoals bloed- en urineonderzoek, zwangerschapstests en bloeddrukmetingen. Voor injecties, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen en verband aanleggen kunt u vaak ook bij hen terecht. Daarnaast kunt u administratieve vragen, zoals informatie over rekeningen, aan de assistentes stellen.